Stensko gretje – gretje, ki se splača in je zdravo

Poznamo več vrst gretja. Med najbolj priljubljenimi oblikami gretja pa so vsekakor talno, stensko ter stropno gretje. Vsa gretja imajo skupni imenovalec in to je varčnost na dolgi rok. V ospredje vzemimo stensko gretje, ki prav tako poveča izkoristek prostora v primerjavi z radiatorskim gretjem. To je namreč še ena od številnih pozitivnih lastnosti, na podlagi katerih se odločimo za take vrste gretja.

Bistvene prednosti, zaradi katerih se odločimo za stensko gretje

Stensko gretje ima torej veliko prednosti. Omenili smo že varčnost  ter omogočanje večje površine bivalnega prostora. Poleg tega variomodul obloge preprečuje pregrevanje in podhlajevanje površin. Ogrevalni sistem te vrste se torej uporablja tudi za hlajenje in je istočasno sestavni del stropov ali sten oziroma zelo kvalitetna končna površina. Obenem se poveča tudi bivalno ugodje, ker ni neprijetnega pihanja hladnega zraka, temperatura pa je po prostoru enakomerno razporejena.

Vsi sistemi v stanovanju pa so med seboj nekako povezani – tudi hišni vodovod

Gretje je tako povezano še z drugimi sistemi. V igri je tako še hišni vodovod, ki mu moramo prav tako nameniti dovolj pozornosti pri vgradnji. Za nas ga, prav tako kot gretje, vgradijo izkušeni strokovnjaki. Hišni vodovod bo tako z ostalimi sistemi lahko funkcioniral brezhibno in z njim ne bomo imeli večjega dela ter zapletov.

Če torej želimo v stanovanju imeti primerno temperaturo zraka in tudi vode, moramo poskrbeti, da imamo na primeren način vgrajene sisteme, ki jih moramo tu pa tam nekoliko pokontrolirati. Večjega dela v resnici z njimi ne bomo imeli, saj so jih za nas vgradili izjemni strokovnjaki.